Microblading

Mooie wenkbrauwen doen veel voor je gezicht. Ze ondersteunen je karakter en geven je zelfvertrouwen. Veel mensen hebben lichte onopvallende wenkbrauwen. Wenkbrauwen microblading is een nieuwe techniek om natuurlijke, volle wenkbrauwen te krijgen. Je wenkbrauw wordt haartje-voor-haartje langer, voller of breder gemaakt. Je nieuwe wenkbrauwen gaan 1-2 jaar mee. 

Microblading voor mooie wenkbrauwen  

Wenkbrauwen zijn belangrijk voor ieder mens. Ze voorkomen dat vuil of zweet makkelijk in je ogen lopen. Verder spelen ze een rol in de communicatie van emoties. We fronsen als we het ergens mee oneens zijn of trekken ze op bij verbazing. Sommige mensen zijn van nature gezegend met fraaie, volle wenkbrauwen. Bij de meeste mensen is dit helaas niet zo. Door een lichte haarkleur of door een ziekte bijvoorbeeld.

De mooiste oplossing: Microblading 

Er zijn oplossingen om hier wat aan te aan. Bijtekenen met een speciaal potlood of zelfs een tatoeage. Het resultaat is niet altijd fraai. Micro Blading is een hele nieuwe oplossing voor mensen met dunne of lichte wenkbrauwen. Het geeft je een mooie natuurlijke, volle wenkbrauw en precies in de vorm die het beste bij jou past.

Wat is wenkbrauwen Microblading? 

Met microblading worden er in je wenkbrauw ‘haartjes’ bijgeplaatst. Het goed aanbrengen is een kwestie van talent en dus een ambacht. Ook de hygiene speelt een grote rol. Met een klein instrument krast de behandelaar een pigment in je wenkbrauw. De haartjes ogen heel natuurgetrouw, omdat de strokes heel precies en dun zijn. In totaal zijn er twee sessies nodig om een mooie resultaat te krijgen. In de eerste sessie (duur 2 uur) wordt de vorm van je wenkbrauw getekend met een potlood en aangepast waar nodig. Na de eerste behandeling volgt er zes weken een perfectiebehandeling.

Wat is het voordeel van Microblading? 

In de eerste plaats geeft het een prachtig en natuurlijk resultaat. De wenkbrauwen zijn vrijwel niet van echt te onderscheiden. Je nieuwe wenkbrauwen zijn semi-permanent, wat betekent dat ze 1-2 jaar mee gaan. Tussentijds of daarna kan je de behandeling gewoon herhalen. Soms is er wel een touch-up nodig. Ook je wenkbrauwharen krijgen vroeg of laat te maken met uitgroei.

Hoe bereid je je voor op de behandeling? 

Je mag vierentwintig uur, maar liefst achtenveertig uur voor de wenkbrauwen microblading behandeling geen aspirine, alcohol of drugs gebruiken. Je bloed is dan simpelweg te dun.  Paracetamol is geen probleem. We raden het zelfs aan als je een lage pijngrens hebt. De paracetamol halen de scherpe kantjes van de behandeling af. Gebruik je andere bloedverdunnende medicijnen? Ga dan in overleg met je arts of je twee dagen voor de behandeling een pauze kunt nemen.

Verdovende crème via de huisarts

Ons advies is om je wenkbrauwen te verdoven. Wij mogen dit geneesmiddel (GGD norm) helaas niet verstrekken. Je moet dit dus zelf bij je huisarts aanvragen. Deze geef je een recept voor Emla zalf of Lidocaïne crème. Breng de crème thuis al aan, omdat het 30-60 minuten duurt voordat de verdoving werkt.

Na de behandeling 

In de weken na de wenkbrauwen microblading worden je wenkbrauwen zo’n 30% lichter. Afhankelijk van je huid kan het pigment iets uitvloeien. Ons advies is om in de eerste week na de behandeling niet te gaan zonnen of zonnebanken, om verbleking tegen te gaan. Ook is het beter om chloorwater te vermijden en make-up voorzichtig te gebruiken. Deppen in plaats van wrijven. Er kunnen wat kleine korstjes ontstaan, die er na vijf tot zeven dagen afvallen. Daarna zie je in welke mate de pigment heeft gepakt. Soms zie je nauwlijks verlies en bij anderen is dat meer dan 50%  Na de eerste keer kom je terug voor een nabehandeling. Dit is na zes weken. Plekjes waar het pigment minder heeft gepakt werken we bij en ook de vorm wordt nog bijgeschaafd. Daarna heb je voor 1-2 jaar mooie, volle wenkbrauwen.

Meer weten over wenkbrauwen microblading? 

Bel of app ons als je vragen hebt. We vertellen je er graag alles over of maak een afspraak voor een vrijblijvend intake gesprek.

 

Geef een reactie