Camouflage make-up

Wat is camouflage make-up?

Kan je huidaandoeningen of tattoos laten verdwijnen met camouflage make-up? Ja, hiervoor bestaat er gespecialiseerde cosmetica en een specifieke behandeling. De kern is een foundation/concealer in de kleur van je huid met extra dekkingskracht. Cosmetische camouflage geeft een direct effect, is onopvallend, waterproof en gaat de hele dag mee.

 

Waarom camouflage make-up? 

Er zijn veel redenen waarom mensen een hun huid willen camoufleren. Mensen met een huidziekte of een litteken bijvoorbeeld. Couperose, een wijnvlek of vitiligo of een ongeluk en operaties zijn daar de oorzaak van. Als je een huidafwijking hebt, kan iets simpels als boodschappen doen al een opgave worden. Mensen staren en kinderen stellen vragen. Daar heb je niet altijd zin in. Tot slot zijn er steeds meer mensen met een tattoo op een zichtbare plek. Sommige werkgevers (Horeca, Luchtvaart, etc.) hebben dit liever niet vanuit representatieve redenen.

 

Hoe camoufleer je huidaandoeningen? 

Er zijn diverse manieren om tijdelijk of permanent iets te camoufleren. Bijvoorbeeld via een laserbehandeling. Ondanks de vooruitgang die laser ons biedt, is dit een tijdrovende, pijnlijke en kostbare behandeling. Cosmetische camouflage biedt een andere oplossing. Via het aanbrengen van speciale make-up is ‘het probleem’ snel aan het oog onttrokken. En dat tot wel 24 uur.

 

Wat maakt camouflage make-up anders?

Het idee om de huid te van camouflage make-up is al heel oud. Na de tweede wereldoorlog (met de vele verminkte soldaten) nam de plastische chirurgie een vlucht en in zijn kielzog volgde de camouflage make-up. Hiermee werd het resultaat van herstellende operaties nog beter. De basis van de make-up is een foundation met speciale eigenschappen. Deze moet een groot dekkend vermogen hebben en toch natuurlijk (dun laagje) ogen. In vaktermen heet dit een hoge pigmentatie. Een tweede bijzonderheid is dat de cream moet matchen met de vele huidkleuren die er zijn. Vaak betekent dit mengen, maar er zijn ook leveranciers met meer dan 40 (!) standaard kleuren. Dit vergroot het gebruiksgemak enorm. Tot slot is de cream duurzaam (moet de hele dag mee) en waterproof. In de zomer kun je met een goede camouflage gewoon zwemmen.

 

Wat kan ik camoufleren? 

Vrijwel iedere huidaandoening is geschikt voor de speciale camouflage make-up. Uitzondering daarop zijn verse littekens en actieve acne. Cosmetische make-up is hypo-allergeen. Toch reageren sommige mensen niet prettig op de make-up. Ze vinden de geur niet prettig of krijgen een allergische reactie. Dit komt gelukkig bijna niet voor, maar toch is het advies om altijd make-up op een klein plekje uit te proberen.

 

Is camoufleren makkelijk? 

Het antwoord is minder simpel dan de vraag. Als je verstand hebt van make-up en het aanbrengen, is het erg eenvoudig. Heb je ‘0’ ervaring? Dan is het verstandig om te investeren in een training. Met als voordeel dat ook direct je kleur wordt bepaald. Dit is iets wat alleen kan door de cream op je huid aan te brengen. Tot slot zijn er diverse maatregelen om de camouflage duurzaam, waterproof, natuurlijk en veegvast te maken. Mijn advies is om daarom eerst een training te volgen. Daar heb je jaren plezier van.

Mijn huid is fel verkleurd, werkt het dan ook? 

De huidkleur cream heeft een grote dekkingskracht, maar is geen tovermiddel. Wanneer je bijv. een fel rode plek wil camoufleren moet je een te dikke laag aanbrengen voor een mooi resultaat. Daarom zijn er complementaire kleuren. Voor rood is dit groen. Dit neutraliseert het rood en daardoor geeft een laag huidkleur cream een veel mooiere dekking. Andere complementaire kleuren zijn: wit, geel, lila en roze.

 

Is cosmetische camouflage iets voor mij? 

Bel of app mij om meer te weten te komen over cosmetische camouflage. Ik maak graag een afspraak voor een kleuranalyse of voor een consult waarin ik je leer om een camouflage aan te brengen. Hoe krachtig de make-up is zie je in deze video waarin een wijnvlek gecamoufleerd wordt.

 

Geef een reactie