Hoe werkt een spraytan?

Een spraytan maakt je snel en gezond bruin. Op je huid wordt een tanning lotion verneveld en binnen 5 minuten ben je klaar. De kleur kan 5-7 dagen blijven zitten. Ideaal voor een feestje of als je niet spierwit op vakantie wil. Je huid blijft er ook lekker jong en gezond bij.

Hoe werkt een spraytan?

Een bruine kleur maakt je vrolijk, staat leuk bij je kleding en levert veel complimentjes op. Aan bruinen via de zon of een zonnebank kleven helaas nadelen. Het kost veel tijd en je huid veroudert sneller. Een spraytan is een oplossing waar je huid en jij vrolijk van wordt. In de spraytan zit het onschadelijke middel DHA. De lotion en je huidcellen reageren en binnen enkele uren wordt je huid dan bruin. De eindkleur hangt af van de pigment in je huid, maar het werkt ook voor mensen met een heel lichte huid. De kleur blijft 5-7 dagen zitten en vervaagt geleidelijk.

Wat zijn de voordelen?

In vergelijk met bruin via de zon of de zonnebank levert de spraytan je de volgende voordelen op:

 • Je huid veroudert niet door de spraytan
 • Je bent egaal bruin.
 • Het is onschadelijk voor je gezondheid
 • Binnen 5 minuten ben je klaar
 • Geschikt voor alle huidtypen
 • Het ziet er natuurlijk uit (mits juist aangebracht) en dus niet oranje
 • Je huid blijft 5-7 dagen bruin.

Hoe werkt het?

De spraytan wordt in een speciale tent aangebracht. De meeste klanten trekken hun badkleding aan of (ouder) ondergoed. Met onze machine voorzien we je dan van een egale, bruine tint. Je hoeft zelf nergens over na te denken, ik vertel je precies hoe je moet staan en wanneer je moet draaien.

Een mooier en duurzamer resultaat? 

Je hebt zelf invloed op het resultaat en levensduur van je kleur. Hoe? 

1. Een dag vooraf je huid scrubben

Je huid vernieuwt zich iedere maand compleet. De oude huidcellen blijven vaak wat langer op je huid liggen. Vooral op de wat hardere huid (ellebogen) Deze verwijder je via een ‘scrub’. Dit is een cosmetisch product met een korrel erin. Doe dit een dag vooraf en de spraytan hecht beter.

2. Gebruik voorafgaand aan de spraytan geen cosmetica

Alles wat je op je huid aanbrengt vormt een barrière voor de spraytan om zich te hechten aan je huid. Dus vermijd poeders, foundation, crème, parfum, etc. op de dag van de behandeling.

3. Gladde huid

Zorg voor een gladde huid. Scheren of harsen liever de dag ervoor. Je huid is anders wellicht wat te gevoelig en de poriën zijn dan nog niet gesloten. Mannen met borsthaar hoeven dit niet af te scheren. Ook met lichaamsbeharing krijg je een fraaie kleur.

4. Loszittende kleding

De spraytan moet vier uur intrekken. Kies daarom voor comfortabele, ruimvallende en donkere kleding. Denk aan een jurk of een ruim joggingpak. Liever geen sokken en bij voorkeur donker, wat ouder ondergoed. Eventuele vlekken spoel je gewoon uit. Alleen in nylon of leer, kan de spraytan blijven zitten.

5. Spray overal behalve…

Je voetzolen en handen houd je vrij van de spraytan. Hoe?

 • Smeer je handen en nagelriemen in met lotion
 • Bescherm je voetzolen met  speciale, papieren slippers.

Bij ‘Be sparkly’ zijn al deze zaken aanwezig en inbegrepen bij de prijs van een spraytan.

6. Nabehandeling

Zo verleng je de levensduur van je spraytan: 

 • 8 uur niet sporten, douchen, sierraden of make-up aanbrengen
 • 12 uur niet scheren of harsen
 • 24 uur niet naar de sauna of zwemmen.
 • Gebruik na 24 uur een vochtinbrengende bodylotion of crème
 • Droog je huid af door te deppen met je handdoek (en dus niet wrijven).
 • Niet scrubben
 • Herhaal de spraytan als je tint bijna vervaagd is. De tan wordt fraaier en gaat langer mee.

Bij het douchen kan het water wat bruin zijn. Dit is slechts overtollig spray en gaat niet ten koste van je bruine tint.

Zijn er ook nadelen?

‘Wordt ik oranje?’ is de meest gestelde vraag. We werken met kwalitatieve producten uit Nederland en brengen de spraytan mooi egaal aan op je huid. Daarmee is dat risico verholpen. Verder verdwijnt je kleurtje na 5-7 dagen. Gelukkig kun je een spraytan onbeperkt herhalen. Lees meer over de misverstanden in deze blog.

Wanneer beter geen spraytan?

Mensen met psioriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes wordt afgeraden om een spray tan te gebruiken. Er zijn vrijwel geen allergische reacties bekend op spraytan. Tot slot biedt een spraytan geen bescherming tegen de zon. Insmeren blijft dus nodig.

Meer informatie?

Neem contact met ons op of reserveer direct je spraytan, door ons te bellen of te appen.

Geef een reactie