Tanden bleken

tanden bleken

Op TV zien we het steeds vaker. BN’ers met hele witte tanden. Ook bij steeds meer onbekende Nederlanders groeit het verlangen naar wittere tanden. Sommige mensen durven niet voluit te lachen, omdat ze zich schamen voor de kleur van hun tanden. Gelukkig zijn er diverse opties om hier iets aan te doen. Bijvoorbeeld via een bleekgel in combinatie met een bleeklamp.

Glimlachen met stralend witte tanden 

Een mooie glimlach is de blikvanger in je gezicht. Het vergroot je zelfvertrouwen en je durft vaker in gezelschap voluit te lachen. Zeker bij bijzondere gelegenheden als een bruiloft, een sollicitatie of misschien wel een leuke date. Dan wil je er op je best uitzien. Als je gebit alleen verkleurd is en verder gezond, dan is tanden bleken een aantrekkelijke oplossing. Het verandert niets aan de structuur en de vorm van je tanden en het resultaat is dan ook volkomen natuurlijk.

Waarom verkleuren tanden?

Tanden nemen kleurstoffen op. Belangrijke boosdoeners zijn sigaretten, rode wijn, koffie, thee, etc.  Via deze externe invloeden verkleuren je tanden met het ouder worden. Tanden verkleuren ook van binnenuit, zoals medicijngebruik of een aandoening. Voor beide verkleuringen is het bleken van tanden een prima oplossing.

Hoe bleek je tanden? 

Er zijn diverse opties en keuzes als je je tanden wil bleken. Veel mensen denken dat dit altijd moet bij de tandarts. Dit is niet meer zo. Er zijn tanden blekende pasta’s voor thuis te koop en ook bij beauty salon’s worden tanden gebleekt. De tandarts mag meer peroxide gebruiken, dan in de andere opties. Peroxide kan schade aanbrengen en moet daarom onder controle van de tandarts uitgevoerd worden. Het voordeel is dat het resultaat duurzamer is. Het nadeel is een langere wachttijd en hoge kosten. Je moet denken aan een tarief van € 350,- of meer.

Tanden bleken met gel en LEDlamp

Er is een alternatief voor de tandarts. Misschien iets minder duurzaam, maar met een prachtig resultaat. Het begint met een goede poetsbeurt van je tanden met een speciale tandpasta. Dan ga je lekker languit in een stoel zitten en brengt een tandcosmeticus een veilige bleekgel op je tanden aan. Een LED bleeklamp activeert de gel en bleekt je tanden in drie sessies van 20 minuten. Met een uur sta je weer buiten en is je gebit stralend wit.

Resultaat van bleken

Het resultaat is een veel witter gebit en een stralende glimlach. Helaas kleuren vullingen en stifttanden niet mee. Daarom wordt er voorafgaand aan de behandeling eerst een vragenlijst ingevuld. Om te zien of jouw gebit geschikt is om te bleken. Hoe lang je tanden zo wit blijven? Dit hangt sterk samen met je levenswijze. Rook je veel of drink je veel koffie? Dan verdonkeren de tanden sneller. Gelukkig kan je met deze methode probleemloos meerdere keren per jaar je tanden bleken.

Tanden bleken bij Be sparkly

Ik ben een tandcosmeticus en ben hiervoor opgeleid door een pionier op dit gebied: X-treme Smile. Als officieel gecertificeerde tandcosmeticus doe ik de behandeling veilig, pijnvrij en met de beste producten.

Meer informatie?

Bel of app me als je meer wil weten over het veilig bleken van tanden. In het volgend filmpje zie  je meer over de procedure van het tanden bleken.